Miten olet saanut onnistumaan etätyössä jaksamisen jatkuvuuden?

Kun saamme valita, on tällöin helpompaa oppia ja omaksua. Tällöin olemme tai meillä on yleensä aikaa ja tahtoa suunnitella. Nyt monilla tätä vaihtoehtoa ei ollut ja kaikki tapahtui hyvinkin äkkiä. Tällöin on tärkeää pysähtyä, vetää henkeä ja ottaa happea.

Etätyö on parhaimmillaan hyvinkin antoisaa, mutta ei silloin kun siihen joutuu pakotetusti, ilman suunnitelmaa. Tällä hetkellä moni meistä on etätöissä, joka ei perinteisesti ole sitä mitä etätyöllä tarkoitetaan. Eli rauhaa, vetäytyä tarkkaavaisuutta / luovuutta vaativiin projekteihin. Nyt etätyö voi olla pahimmillaan avokonttori, jossa on kaikenlaista hälinää ja tämän lisäksi tarvitsee myös mahdollisesti pitää huolta muista ja olla jopa riidanjakajana.

Ensisijaisen tärkeää on huolehtia rytmistä. Parhaimmillaan tämä on yhdessä suunnittelua, miettiä minkälainen tämä rytmi voisi olla, joka auttaisi kaikkia jaksamaan. Rytmityksessä on tärkeä muistaa tauot. Nämä niin pienet kuin pidemmätkin helposti meiltä unohtuu. Seuraukset ovat nopeasti keskittymiskyvyn heikkeneminen, virheet ja hermojen kiristyminen.

Lyhyesti, jos et ole vielä tehnyt suunnitelmaa. Niin nyt siihen olisi viimeistään tärkeä kiinnittää huomiota, varsinkin tauot, jotka auttavat sitten jaksamaan myös työpäivän jälkeen.

Voi hyvinkin olla, että etätyöstä tulee isompi osa meidän kaikkien arkea, joten nyt on oiva paikka harjoitella tällaisissa tiukissa olosuhteissa, niin se voi olla ehkä helpompaa sitten, kun saamme itse valita. Eikä tästä suunnitelmallisesta työrytmistä ole varmastikaan haittaa siellä työpaikallakaan.

Tauollisen voimaannuttavaa viikkoa sinulle! toivottaa Sampo – ihminen

https://www.mediuutiset.fi/uutiset/mu/36751f8f-8ba9-48f9-acdc-fd034b76a043

Miten sinun omat hetkesi näin stressaavan poikkeustilanteen keskellä?

Olen aina ollut sitä mieltä, että kriisi ei ole yksiselitteinen! Omat ajatuksemme, valinnat johtavat siihen, miten tämä kriisi otetaan vastaan, vain meillä itsellä on avaimet tähän.

Tällä hetkellä Covid-19 tarjoaa mahdollisuuden. Voimme muuttua tai olla muuttumatta. Tämä myös suhteessa stressiin. Stressi on sekä hyvästä, että pahasta. Hetkittäinen stressi saa meidät toimimaan ja jopa hetkellisesti ylittämään tavanomaisen aktiviteetin, mutta jos tämä jää päälle ns. kumuloituu, silloin olemme haitallisella tiellä sekä mielen että kehon näkökulmasta.

Stressi vaikuttaa siis sekä mieleen, että kehoon. Jokainen meistä stressaa eri asioista ja eri tavalla tai sanoisinko omalla tavallaan. Stressi on siis hyvinkin yksilöllistä ja mikä ehkä pahinta, niin siihenkin tottuu. Vähän niin kuin toimiessani päihdepuolella sanottiin, että toleranssi kasvaa. Joka ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi vähemmän haitallinen meille. Päinvastoin, kun emme enää huomaa, niin se vain tekee salakavalammin tuhojaan.

Mikä sitten neuvoksi tällaisessa tilanteessa kuin missä nyt olemme, poikkeustilanteessa, joka tuli kuitenkin aika puskista, eikä siihen ehditty kunnolla varustautua. Ehkä yksi asia, jonka voimme jokainen tehdä on pysähtyä, en tarkoita mitään radikaalia pysähtymistä, jossa muutamme vuorille. Vaan, ehkä silloin tällöin päivässä, vain kuuntelemaan itseämme, mieltä ja kehoa. Ottaa hetki itselle, oli se sitten töissä tai kotona. Voit tehdä jotain, joka rauhoittaa, kuunnella hyvää musaa, rakentaa legoilla, mennä metsään, jotain mikä saa juuri sinut pysähtymään ja rauhoittumaan. Tällä tavoin saamme tai meillä on ainakin parempi mahdollisuus saada kroonistunut stressi katkeamaan tai edes hellittämään.

Kun nyt taas viikko alkaa, niin ota itsellesi hetki tai toinenkin, sekä työssä että vapaalla (koska vapaallakin helposti unohtuu tämä rauhoittava tekeminen). Jos tämä ei tule luonnostansa, niin aina voi harjoitella, vaikka laittamalla herätys itsellesi. Kyllä, herätys pysähdykselle.

Mukavaa ja tauollista viikkoa, toivottaa Sampo – ihminen 🙂

https://yle.fi/uutiset/3-11286343?origin=rss

A little tired

…but above all grateful and happy on the way home from TTC2019.

From one perspective, life is a series of choices that always lead to something…. Here’s one such set of them 😊

It all started when Mikko remembered that his friend Eeppi had taken part in Transformative Technology Academy (https://www.linkedin.com/company/the-transformative-technology-lab/) sometime ago and had praised it. So, we ended up applying to it. Perhaps, as a result of this first choice, it was already a small surprise that we were chosen. In addition to the Academy lectures, there were challenges you could attend and submit your own 3-page deck of your own service / product. At this point, we thought that, hey what can we lose if we just participate. And so, it went into the ether. According to this stream of thought, getting thrown in, maybe second surprise was that we got to pitch our service online. At this point we were very grateful and glad that heard ourselves and jumped in.

Every time you make a choice, either conscious or unconscious, something will follow. This time this series of selections gave us a mail telling us that we had been selected to present / pitch in this #TTC2019 / https://www.ttconf.org/ in Palo Alto. At this point, we had to take few breath’s and sleep overnight in order to get all the emotions that came out of the thoughts or at least the spikes of feelings to calm down. Of course, after all our fears and gratitude, we were unanimous in saying that, of course, we would pick up this card. Well a little rush came…  It was less than two weeks that the conference would be. And there was much to do, the pitch and deck in addition to the trips.

So, we were happy to get on the scene, we didn’t clot on stage and much was experience gained. So, what was the outcome… Probably way more than what we still understand or can still realize at this point, it was such an amazing experience. But in practice; lots of interesting products, outrageous new encounters with gorgeous people and most of all, great learning about yourself and the team!

The big factors were that they dared to be who we are and open our mouths to both question and asking, can we? This led to many wonderful and unique encounters with the most wonderful and interesting people. These encounters are likely to result in follow-up encounters in one way or another, and we have already agreed on some initial meetings and collaborative meets. And what else does that follow…

What struck us so much was the atmosphere these people have created for this community. Very immediate, compassionate, encouraging and above all supportive of the individual. It’s great to see how the in the so-called money oriented, tough Silicon Valley / tech world, there are a number of people who really care about what is well-being and how we can support and prevent this mental well-being with today’s tech, which will inevitably lead to greater good for humanity.

A Big beautiful thank you for all the people we encountered; Paola, Nichole, Rui, Dmitri, Thomas Kohler, Axel Roselius, Agnis Stibe, Nicolai Joergensen, Matson Kaleb and all of you others with whom we had a time to share a moment! Thanks TTC2019!

And also thanks for us 😊