Miten olet saanut onnistumaan etätyössä jaksamisen jatkuvuuden?

Kun saamme valita, on tällöin helpompaa oppia ja omaksua. Tällöin olemme tai meillä on yleensä aikaa ja tahtoa suunnitella. Nyt monilla tätä vaihtoehtoa ei ollut ja kaikki tapahtui hyvinkin äkkiä. Tällöin on tärkeää pysähtyä, vetää henkeä ja ottaa happea.

Etätyö on parhaimmillaan hyvinkin antoisaa, mutta ei silloin kun siihen joutuu pakotetusti, ilman suunnitelmaa. Tällä hetkellä moni meistä on etätöissä, joka ei perinteisesti ole sitä mitä etätyöllä tarkoitetaan. Eli rauhaa, vetäytyä tarkkaavaisuutta / luovuutta vaativiin projekteihin. Nyt etätyö voi olla pahimmillaan avokonttori, jossa on kaikenlaista hälinää ja tämän lisäksi tarvitsee myös mahdollisesti pitää huolta muista ja olla jopa riidanjakajana.

Ensisijaisen tärkeää on huolehtia rytmistä. Parhaimmillaan tämä on yhdessä suunnittelua, miettiä minkälainen tämä rytmi voisi olla, joka auttaisi kaikkia jaksamaan. Rytmityksessä on tärkeä muistaa tauot. Nämä niin pienet kuin pidemmätkin helposti meiltä unohtuu. Seuraukset ovat nopeasti keskittymiskyvyn heikkeneminen, virheet ja hermojen kiristyminen.

Lyhyesti, jos et ole vielä tehnyt suunnitelmaa. Niin nyt siihen olisi viimeistään tärkeä kiinnittää huomiota, varsinkin tauot, jotka auttavat sitten jaksamaan myös työpäivän jälkeen.

Voi hyvinkin olla, että etätyöstä tulee isompi osa meidän kaikkien arkea, joten nyt on oiva paikka harjoitella tällaisissa tiukissa olosuhteissa, niin se voi olla ehkä helpompaa sitten, kun saamme itse valita. Eikä tästä suunnitelmallisesta työrytmistä ole varmastikaan haittaa siellä työpaikallakaan.

Tauollisen voimaannuttavaa viikkoa sinulle! toivottaa Sampo – ihminen

https://www.mediuutiset.fi/uutiset/mu/36751f8f-8ba9-48f9-acdc-fd034b76a043

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.